650 lékařů a 320 sester navštívilo kongres České společnosti anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny (ČSARIM), který se koná v hotelu Clarion v Praze. Více než 200 z nich si přišlo vyslechnout přednášku prof. MUDr. Zdeňka Zadáka, CSc. o významu přítomnosti tuků v parenterální výživě, speciálně tuků vyšší generace s přítomností omega-3 mastných kyselin u pacientů v intenzivní péči, která proběhla v rámci satelitního sympozia společnosti B. Braun Medical na téma "Proč nepoužívat lipidy první generace u pacientů v intenzivní péči". Prof. Zadák zároveň upozornil na řadu rizik v podávání starých tukových emulzí první generace.
Pokud je pacient v kritickém či vážném stavu, vždy potřebuje klinickou výživu, protože bez paliva žádný motor nefunguje, a samozřejmostí je i vícesložková výživa tak, aby se složky vzájemně doplňovaly. Tukové emulze jsou v této výživě nezastupitelné a mají hned několik významů - dodávku energie, imunitní funkce i stavební složky buněk našeho těla.